T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / UZUNKÖPRÜ - Uzunköprü Mesleki Eğitim Merkezi

ÇIRAK ÖĞRENCİLERİMİZ TÜMOSAN TRAKTÖR FABRİKASINI ZİYARET ETTİ

Uzunköprü Mesleki Eğitim Merkezi, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında eğitimlerine devam eden 12 çırak öğrenci, alan öğretmeni Ömer TOKATLI ve Okul Müdürü Ergün TOPÇU nezaretinde 29 Nisan 2024 tarihinde TÜMOSAN Traktör Fabrikasına teknik gezi düzenledi.

            34 Alan ve 184 dalda eğitimine devam eden Uzunköprü Mesleki Eğitim Merkezi, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında eğitimlerine devam eden 12 çırak öğrenci, alan öğretmeni Ömer TOKATLI ve Okul Müdürü Ergün TOPÇU nezaretinde 29 Nisan 2024 tarihinde TÜMOSAN Traktör Fabrikasına teknik gezi düzenledi. Uzunköprü TÜMOSAN Servisi Ümit KURUÇAY’ın girişimleriyle fabrikadan ziyaret talebinde bulunulmuş ve bu talep olumlu karşılanmıştır. Fabrikaya yapılan ziyarette, en küçük parçasından başlanılarak nasıl traktör halinde fabrikadan çıktığı üretim bandının her aşamasında öğrencilerimize gösterilmiş ve öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi görmüştür. TÜMOSAN Uzunköprü Servisi Ümit KURUÇAY’ın üstün gayret ve destekleri ile TÜMOSAN yetkilileri öğrencilerimizin Konya’da konaklamaları için hotel rezervasyonunu yapmış, konaklama masraflarını da kendileri karşılamış, öğrencilerimizi ve personelimizi oldukça güzel misafir etmişlerdir. Okul yönetimi tarafından sponsorluk faaliyetleri için yoğun çaba sarf edilmiş, geleceğin ustalarının ufkunu geliştiren bu gezinin yolculuk masrafları da başta Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, Uzunköprü Mesleki Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği, Öz Modern Makine, Trakya Uzman Makine, Birkan Makine, Arda Pen, Ceylan Tarım ve Öz Tarım sponsorluğunda karşılanmıştır. Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan ustaların çoğunluğu ilçemizde faaliyet gösteren işyerlerinde çalışmakta ya da kendi işlerini kurmaktadır. Düzenlenen bu gezi ilçemizde sponsorluk anlayışının geliştirilmesinde dönüm noktası olacaktır.

            Düzenlenen bu gezi ile son yıllarda öğrenci sayısında çok önemli artış sağlayan Uzunköprü Mesleki Eğitim Merkezimiz eğitim kalitesinin arttırılması yönünde de önemli bir adım atmış oldu. Bundan sonra da gerek teknik gezilerle gerekse, yurtiçi ve yurtdışı projelere etkin katılım sağlayarak eğitim kalitesinin en üst düzeye çıkarılması, kalifiye eleman olarak Mesleki Eğitim Merkezi mezunlarının aranan eleman olması hedeflenmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.05.2024 - Güncelleme: 02.05.2024 15:18 - Görüntülenme: 32
  Beğen | 2  kişi beğendi